Rimpels & Lijntjes

Rimpels & Lijntjes

Niemand vindt het echt leuk als de huid tekenen van ouderdom begint te vertonen: rimpels, lijntjes, ouderdomsvlekken, verslapping,…Gelukkig is hier veel aan te doen!

Hoe ontstaan rimpels & lijntjes?

Vanaf 25 jaar begint huidveroudering. De aanmaak van collageen en elastine vermindert geleidelijk. Op een bepaald moment wordt de afbraak groter dan de aanmaak en dan onstaan er rimpels. Bepaalde factoren kunnen dat proces versnellen zoals roken, zon, medicatie of stress.


Er zijn 2 soorten rimpels

Dynamische rimpels ontstaan door beweging van onderliggende spieren.

Dynamische rimpels zijn de eerste rimpels die zichtbaar worden door gezichtsveroudering.

Statische rimpels en plooien werken anders en zijn zonder gezichtsuitdrukkingen zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de plooi tussen de neus en de mondhoeken. Statische rimpels ontstaan door de veroudering van de dieper gelegen huidlagen en de afname van collageen en elastine.

Er zijn veel verschillende soorten therapieën voor de aanpak van rimpels en lijntjes. Voornamelijk peelings, microneedling, LED & VPL worden hierbij ingezet.

In ons huidinstituut zullen we altijd eerst een huidanalyse maken en bespreken wat je wensen zijn. Naar aanleiding daarvan kunnen we dan het juiste behandelplan opstellen en je de juiste skincare adviseren.

Onze producten