Roodheid/ Couperose

Roodheid/ Couperose

Couperose is de uitzetting van oppervlakkige bloedvaatjes die in de huid zichtbaar aanwezig zijn. Deze is deels genetisch bepaald of treedt spontaan op en kan zich uiten door een constante roodheid.

Deze wordt dikwijls nog extra benadrukt door bepaalde factoren zoals een glaasje alcohol, pikant eten, warmte, emoties,…

Couperose wordt vaak geassocieerd met rosacea. Hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het twee verschillende dingen.

Couperose kan ook een symptoom zijn bij het huidbeeld van rosacea. Anders dan bij couperose is er bij rosacea sprake van een chronische ontstekingsreactie in de gezichtshuid. Hierdoor ontstaan diverse symptomen. Bij rosacea ervaren mensen doorgaans ook klachten van algemene roodheid in het gezicht. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, en soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid.

Na een grondige diagnose wordt een behandelplan op maat opgesteld. 

Om couperose te verwijderen wordt er gebruik gemaakt van het VPL toestel. Gemiddeld zijn er 3 tot 8 VPL behandelingen nodig. De huid toont veel egaler en roodheden verminderen met 80%. Om het resultaat te behouden is het aangeraden om de behandeling 1x per jaar te herhalen. Om de huid vanbinnen te versterken, raden we LED behandelingen aan.

Onze producten