Droge huid/ Vochtarme huid

Droge huid/ Vochtarme huid

Veel mensen hebben tegenwoordig last van een droge & trekkerige huid. Een droge huid is eigenlijk altijd een vochtarme huid, maar ook een vette huid kan soms vochtarm zijn. Een tekort aan vocht heeft namelijk niets te maken met de hoeveelheid vet of talg van je huid.

De bovenste lagen van je huid worden gevoed vanuit je diepere huidlagen. Als het dun laagje beschermende talg die op onze huid ligt, beschadigt raakt, ontstaat er vochtverlies (TEWL) en wordt je huid minder zacht en soepel.

Het allerbelangrijkste van een vochtarme (droge of vette) huid is het herstellen van de barrièrelaag. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid beter verlopen.

Een droge huid kenmerkt zich door:

Oorzaken van een droge huid:

Hoe herstel je een droge huid?

Het is belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten voor thuis te gebruiken, zoals hyaluronzuur, phantenol, glycerine, jojoba,… Daarnaast raden we behandelingen aan die het vet- & vochtgehalte in de huid terug herstellen zoals een Feel Good behandeling met LED.

Benieuwd hoe jouw behandeling op maat eruitziet?

Vraag dan nu je huidanalyse aan!

Met de lightskin maken we verschillende gedetailleerde foto’s. Hierdoor kunnen we nog beter op maat werken en gericht advies geven over de gepaste huidverzorging voor thuis en het juiste behandelplan.

Onze producten