Pigment & Melasma

Pigment & Melasma

Veel mensen krijgen met pigmentvlekken te maken.

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen cosmetisch erg storend zijn.

Mensen met pigmentvlekken worden vaak ook ouder geschat dan ze werkelijk zijn.

Hoe ontstaat pigment?

De huid heeft te veel pigment, daardoor krijg je donkere plekjes op de huid. Meestal is de zon de oorzaak van pigmentvlekken. Het gezicht en de handen worden het meest blootgesteld, daarom ontstaan de meeste vlekjes op deze gebieden.

Het is wel van groot belang om een goede diagnose te stellen, zodat een passende behandeling kan worden gestart.

Hoe behandelen we pigment?

Het gebruik van een crème die vitamine C en A bevat en een zonnecrème met een hoge bescherming (min. Spf30) speelt bij de behandeling van pigmentvlekken een belangrijke rol.

Aangezien pigment een veelvoorkomend en vaak terugkerend fenomeen is, behandelen we progressief en onderhoudend. Een eerste vereiste is dus het gebruik van de juiste producten. Hierdoor wordt de huidconditie sterk verbetert en is ze beschermd. Specifieke aanpak van pigment kan door middel van meerdere types behandelingen, zoals peelings, microneedling, vpl licht.

Wat is melasma en hoe ontstaat het?

Melasma is een pigmentstoornis. Hierdoor maken pigmentcellen te veel pigment aan, waardoor de huid ter plaatse heel donker wordt en vlekken vertoont, meestal grillig van vorm. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Verder speelt ook blootstelling aan UV stralen een belangrijke rol.

Pigment onderdrukken en de huid versterken.

Het gebruik van een crème die vitamine C bevat, tranexaminezuur en zonnebescherming zijn essentieel in het behandelen en voorkomen van melasma. Een totaalaanpak van aangepaste skincare en een juist behandelplan is van groot belang. Alsook het onderhoud.

Wat kan je zelf doen?

Een minerale zonnebescherming met spf 50 heel het jaar door, met het gezicht uit de zon blijven en bescherming zoals een zonnehoed is aangeraden.

Onze producten