Pigment & Melasma

Pigment & Melasma

Veel mensen krijgen met pigmentvlekken te maken.

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen cosmetisch erg storend zijn.

Mensen met pigmentvlekken worden vaak ook ouder geschat dan ze werkelijk zijn.

Hoe ontstaat pigment?

De huid heeft te veel pigment, daardoor krijg je donkere plekjes op de huid. Meestal is de zon de oorzaak van pigmentvlekken. Het gezicht en de handen worden het meest blootgesteld, daarom ontstaan de meeste vlekjes op deze gebieden.

Het is wel van groot belang om een goede diagnose te stellen, zodat een passende behandeling kan worden gestart.

Hoe behandelen we pigment?

Het gebruik van een crème die vitamine C en A bevat en een zonnecrème met een hoge bescherming (min. Spf30) speelt bij de behandeling van pigmentvlekken een belangrijke rol.

Aangezien pigment een veelvoorkomend en vaak terugkerend fenomeen is, behandelen we progressief en onderhoudend. Een eerste vereiste is dus het gebruik van de juiste producten. Hierdoor wordt de huidconditie sterk verbetert en is ze beschermd. Specifieke aanpak van pigment kan door middel van meerdere types behandelingen, zoals peelings, microneedling, vpl licht.

Wat is melasma en hoe ontstaat het?

Melasma is een pigmentstoornis. Hierdoor maken pigmentcellen te veel pigment aan, waardoor de huid ter plaatse heel donker wordt en vlekken vertoont, meestal grillig van vorm. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Verder speelt ook blootstelling aan UV stralen een belangrijke rol.

Pigment onderdrukken en de huid versterken.

Het gebruik van een crème die vitamine C bevat, tranexaminezuur en zonnebescherming zijn essentieel in het behandelen en voorkomen van melasma. Een totaalaanpak van aangepaste skincare en een juist behandelplan is van groot belang. Alsook het onderhoud.

Wat kan je zelf doen?

Een minerale zonnebescherming met spf 50 heel het jaar door, met het gezicht uit de zon blijven en bescherming zoals een zonnehoed is aangeraden.

Onze producten

 • Theraderm Mela Lightening Cream

  100.00

  Mela Lightening Cream

  Crème voor pigment & melasma

  Mela lightening crème met 3 types Vitamine C en Tranexaminezuur zorgen ervoor dat het pigment zienderogen vervaagt. De melaminesynthese wordt geblokkeerd en gestabiliseerd.

  Categorieën: , ,
  100.00
  Waardering 0 uit 5

  Theraderm Mela Lightening Cream

 • Sale!
  Sale!

  Voordeelpakket Pigment Starter

  159.00 151.05

  Het pakket pigment is ideaal als je merkt dat je huid overdag ook een extraatje kan gebruiken. Tekenen van huidveroudering tegen gaan doe je door het pigment pakket te gebruiken. Wil jij je huid goed verzorgen en ben je pigmentgevoelig? Dit pakket bevat de juiste producten met verzorging voor (beginnende) pigmentvlekken.  Geschikt voor preventie tegen pigmentschade, pigment vorming, en huidveroudering.

  Dermaceutic C25 is een bijzondere combinatie van diverse vitaminen zoals 25% vitamine C, A, B5 en E. Samen zorgen ze voor bescherming tegen vroegtijdinge huidveroudering zoals, fijne lijnetjes, rimpels en hyperpigmentatie. Door de hoge concentratie antioxidanten wordt de schade, die door vrije radicalen wordt veroorzaakt, beperkt

  Foamer 15 bevat maar liefst 15% Glycolzuur. Glycolzuur zorgt voor vermindering van de dode huidcellen op de huid. Door de glycolzuur wordt de  PH-waarde van de huid verlaagd en weekt het bovenste laagje van de huid los. Hierdoor ontstaat er een frisse, stralende en gezonde huid tevoorschijn komt. Foamer 15 verbetert het vochtbalans, zorgt voor cel vernieuwing en brengt de huid instaat om andere producten beter op te nemen.

  Light ceutic bevat vitamine C, glycolzuur en fytinezuur. Het zorgt voor een milde exfoliatie waardoor donkere pigment vlekken snel van de huid verdwijnen. Door de unieke combinatie van de ingrediënten is de huid beschermd tegen de invloeden van vrije radicalen en zal de huidweerstand optimaal zijn.  De vitamine C is stabiel, oxideert niet en verbetert aanzienlijk de huidweerstand. ‘

  Hoe gebruik ik de producten voor verzorging pigmentvlekken?

  ’s Avonds: breng 1 pompje Foamer 15 aan op een  schone, droge huid en masseer het goed in. Spoel het gezicht na 2 minuten af, of wanneer je een tintelend gevoel krijgt.

  De foamer 5 is een aanrader voor de gevoelige huid.

  Breng na het reinigen 1 pompje Light Ceutic aan voor ’s nachts en laat dit intrekken.

  ’s Ochtends: reinig de huid met een pompje Foamer 15. Masseer het weer goed in en spoel na 2 minuten af. Breng 1 pompje Dermaceutic C25 aan op een schone droge huid. Doe dit in de ochtend en avond voor het beste resultaat.

  159.00 151.05
  Waardering 0 uit 5

  Voordeelpakket Pigment Starter

 • Voordeelpakket Pigment uitgebreid

  245.00

  Heb jij last van pigmentvlekken en wil je dit graag thuis aanpakken met de juiste verzorging? ucten pigmentvlekken om jouw pigment te verminderen en stabiliseren.

  Welke producten krijg ik in het pakket pigment uitgebreid?

  Advanced Cleanser is een zachte reiniging om je huid optimaal te reinigen. Het is een reiniging geschikt voor elk huidtype en ideaal voor het verwijderen van make-up. Door een goede reiniging te gebruiken zorg je voor een betere opname voor andere producten van de dagelijkse verzorging.  De Advanced Cleanser geeft de huid een zacht en verzorgd gevoel door de toevoegingen van xylitol en glycerine.

  C25 is geweldig product ter preventie en aanpak van rimpels, fijne lijntjes en pigmentverkleuringen. C25 bevat 25% stabiel pigment en samen met vitaminen A, b5 en E leveren deze antioxidanten een bijdrage aan het voorkomen van schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen

  Foamer15 zorgt voor een verlaging van de PH-waarde van de huid waardoor de dode huidcellen van de huid afgeweekt worden. De foamer 15 bevat maar liefst 15% glycolzuur. Dit is een hoge concentratie maar veilig om thuis te gebruiken. Na gebruik ontstaat er een frisse en stralende huid. Het stelt de huid instaat om andere producten een betere opname te bieden, cel vernieuwing in de onderste huidlagen en een verbetering van het vochtbalans in de huid.

  Radiance is een zeer effectieve verhelderende crème om oneffen teint en vlekjes aan te pakken, terwijl de werkzaamheid van de professionele depigmenterende behandelingen behouden blijft. Radiance exfolieert de huid zachtjes en herstelt de glans van de huid dankzij de synergie van hoogwaardige zuren en verhelderende middelen in optimale concentraties.

  Sun ceutic hydrateert en houdt de huid soepel maar stevig. Daarnaast is zorgt het voor een optimale bescherming teven UV-stralen. Door UV-stralen kan de huid zonschade oplopen mits de huid hiervoor goed wordt beschermt. Dit doe je door dagelijks de SunCeutic te gebruiken. De ingrdienten bevatten herstellende actieve eigenschappen en bevat een stamcel stimulator

  Wat is de juiste volgorde voor de aanbieding producten pigmentvlekken?

  ’s Avonds

  Advanced cleanser Neem 1 of 2 pompjes advanced cleanser om eventuele make-up te reinigen.

  Foamer15 Breng vervolgens bij voorkeur ’s avonds (en/ of ’s ochtends) 1 pompje Foamer 15 aan op een  schone, droge huid en masseer het goed in. Spoel het gezicht na 2 minuten af, of wanneer je een tintelend gevoel krijgt.

  Radiance breng vervolgens 1 pompje radiance aan voor ’s nachts.

  ’s Ochtends

  Reinig ’s ochtends je gezicht met de foamer 15

  C25  cream Breng daarna 1 pompje C25 aan op een schone droge huid.

  Sun ceutic Tinted Breng als laatste 1 pompje Sunceutic aan nadat het vorige product goed door de huid is opgenomen. Ben je veel buiten? Breng het product dan elke 2 uur opnieuw op.

  245.00
  Waardering 0 uit 5

  Voordeelpakket Pigment uitgebreid

 • Satijnen mondmasker Champagne

  18.50

  Satijnen mondmasker champagne

  Stylish, zacht, huidvriendelijk satijnen mondmasker champagne

  • Gemaakt van Strechy satijn
  • Met verstelbare, elastische oorlussen
  • huidvriendelijk
  • herbruikbaar en geschikt om te wassen
  • heeft een kalmerend & vekoelende werking op de huid, minder kans op irritatie
  18.50
  Waardering 0 uit 5

  Satijnen mondmasker Champagne