bloedtesten

Elke dag Omega-3

De Homo Sapiens heeft duizenden jaren aan het water geleefd. Daardoor staat in onze genen geschreven dat we een dagelijkse portie “zeevoedsel” moeten binnenkrijgen. Ons lichaam haalt daar nu eenmaal belangrijke voedingsstoffen uit die bijna nergens anders te vinden zijn. Denk maar aan zink, iodium, maar de grootste bottleneck is de alomgekende: omega-3.

Omega 3 is betrokken bij:

Bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, draagt omega-3 bij tot de ontwikkeling van de hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen van de foetus of baby.

Omega 3 als volwaardig onderdeel van je voeding

Onze oceanen zijn vervuild en de bewoners ervan nemen die gifstoffen ook op.

Daarom adviseer ik niet langer om 4-5 x per week vis te eten. Naast het stevige prijskaartje van vis, neem je ook zelf de gifstoffen ervan binnen.

Ik zie de suppletie van omega-3 niet als een supplement, maar als een volwaardig deel van onze voeding. Het is een nutriënt dat we dagelijks nodig hebben. En dat voel je ook, wanneer je een hoogwaardige omega-3 olie integreert in je dagelijkse routine.

Vitamine D3 en K2 zijn perfecte partners om de botgezondheid in stand te houden.

Vitamine D3 & K2 voor een optimale combinatie om de botten gezond te houden. Daarnaast ondersteunt vitamine K de normale bloedstolling en is vitamine D van belang voor de weerstand.

Vitamine D3

Vitamine D3 is zo’n veelzijdige vitamine. Zo is het van belang voor de weerstand, de spieren en verhoogt het de opname van calcium in de botten. Veelzijdig dus, en ook erg belangrijk, omdat we er niet genoeg van uit de voeding kunnen binnenkrijgen. Zo langzamerhand weet dan ook iedereen wel dat vitamine D een must is, zeker voor ouderen. Toch zijn nog altijd veel mensen zich niet bewust van het feit dat je zelfs in de zomer vitamine D moet gebruiken (in de vorm van een voedingssupplement!). 

Botten

Niet alleen vitamine D is van groot belang voor de botten. Ook vitamine K helpt de botten gezond te houden. Zonder vitamine K kunnen bepaalde bot-eiwitten niet binden aan de mineralen zoals calcium die de botten helpen opbouwen. Het werkt daarbij mooi samen met vitamine D, wat de opname van calcium in de botten verhoogt. Samen vormen ze dus een krachtige formule voor sterke botten.

Het lichaam is in staat om zelf vitamine K aan te maken. Dit gebeurt via bacteriën in de dikke darm. Deze vitamine is nodig voor de bloedstolling. Bloed heeft de eigenschap vloeibaar te blijven, maar kan binnen een paar seconden stollen als de juiste mechanismen hiervoor zorgen. Vitamine K is nodig voor de activatie van allerlei eiwitten, zoals protrombine, die de bloedstolling mogelijk maken en zo een korstje op een wond vormen. Bij een tekort aan vitamine K verloopt de bloedstolling dus niet efficiënt.

Weerstand

Vitamine D3 is behalve voor de botten, ook erg belangrijk voor de weerstand. Het ondersteunt het immuunsysteem en helpt je zo gezond te blijven.

En er is meer

Behalve voor de weerstand, botten en spieren is vitamine D ook betrokken bij de celdeling en draagt zo bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Voor wie?

Dit product is hoog gedoseerd en daarom geschikt voor volwassenen die ondersteuning voor de weerstand en botten kunnen gebruiken. Let wel op als je bloedverdunners gebruikt. Vitamine K kan de werking van bloedverdunners namelijk tegengaan.